Posted on

Siilinjärvi NOME-Bhunt test

Parin viikon tehokkaan jälkiharjoittelun jälkeen siirryimme Lukan kanssa Siilinjärven kokeeseen.

Koe alkoi maamarkkeerauksella taimikkoon, jonka jälkeen oli ohjaus avoveteen. Ohjausriista oli hyvin vettynyt tavi, josta moni koira ei saanut kunnon hajuja kuin vasta riistan kohdalla. Ohjauksen jälkeen oli hakuruutu, joka oli yllättävän haastava monelle koiralle – Lukakaan ei kunnolla kattanut koko aluetta. Hakuruudun jälkeen viimeisenä suorituksena oli vielä käytännössä lahden yliuitto markkeeraukselle.

Tehokas treenaaminen edellisenä päivänä taisi vähän kostautua ja Luka ei ollut aivan täydessä iskussa – tuloksena lopulta ALO3.

Lukan koepöytäkirja, Kuviakin on.

After a couple of weeks of enthusiastic training of tracking scents we moved on to the hunt test at Siilinjärvi with Luka.

The test started with a land mark into some young forest after which there was a guided retrieve into open water. The game at the end of the guided retrieve was a well moistened common teal. Many dogs didn’t get a good scent of it until they were right on top of it. Then it was on to the free search. The area was surprisingly challenging – even Luka didn’t cover the whole area well. The last task was practically a swim over the bay to a long water mark.

The hard training on the previous day may have backfired a bit and Luka wasn’t in top form – his result was a third prize in beginners class.

Luka’s evaluation, We also have pictures.